Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gerfild tygrys
Moderator główny forum
Dołączył: 31 Sty 2013
Posty: 310
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: WAWKA
|
Wysłany: Czw 18:28, 07 Lut 2013 Temat postu: |
|
|
6 już pochłaniam i jeszcze nie koniec
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Jabolek
Młodszy administrator operacyjny
Dołączył: 01 Lut 2013
Posty: 1805
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 29 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: ITALIA :D
|
Wysłany: Czw 18:29, 07 Lut 2013 Temat postu: |
|
|
Ja zatrzymałem licznik na 4, ale kto wie czy jeszcze nie dowale
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Mironi Komunikace Milenec
Dołączył: 30 Sty 2013
Posty: 262
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 12 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Żoliborz
|
Wysłany: Czw 23:30, 07 Lut 2013 Temat postu: |
|
|
Widzę że w jedzeniu pączków wygrał Tygrys , albowiem ja też 4 jak Labol...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Mironi Komunikace Milenec
Dołączył: 30 Sty 2013
Posty: 262
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 12 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Żoliborz
|
Wysłany: Sob 15:45, 09 Lut 2013 Temat postu: |
|
|
ZUPA GULASZOWA ( węgierska )
Produkty :
40 dkg. wołowiny
4 łyżki smalcu (podstawowy tłuszcz węgrów)
2 cebule
1 średnia papryka czerwona
włoszczyzna
1/2 łyżeczki kminku
ziemniaki
kluseczki csipetke*
węgierska pasta gulaszowa firmy Univer*
Wykonanie :
wołowine pokrajać w drobne kawałki i podsmażyć przez kilka minut (nie solić) , włoszczyzne pokrajać w kostkę i gotować wraz z papryką i kminkiem . cebule zrumienioną na smalcu a także usmażoną wołowine wraz z restką tłuszczu przełożyć do garnka z warzywami . wszystko gotować razem do miękkości zarówno warzyw jak i wołowiny . Na 15 min. przed końcem gotowania dodać ziemniaki (ilość wedle uznania) pokrojone w kostkę i dopiero teraz posolić . Przed wyłączeniem wsypać kluseczki csipetke oraz łyżkę pasty gulaszowej i wymieszać...
* kluseczki csipetke oraz paste gulaszową można kupić w sklepie węgierskim który znajduje się na warszawskim Żoliborzu , ulica gen. Zajaczka 11 ewentualnie kluski można zastąpić polską zacierką... pasta niestety jest nie zastąpiona albowiem posiada niepowtarzalny smak .
Post został pochwalony 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
anna
Dołączył: 30 Sty 2013
Posty: 1017
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: Sob 16:37, 09 Lut 2013 Temat postu: |
|
|
Dzięki za przepis tylko na tego Zajaczka mam jechać po pastę daleko
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Krzysztof
Młodszy administrator operacyjny
Dołączył: 30 Sty 2013
Posty: 511
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 18:51, 11 Lut 2013 Temat postu: |
|
|
Czasami trzeba się poświęcić.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
anna
Dołączył: 30 Sty 2013
Posty: 1017
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: Pon 21:57, 11 Lut 2013 Temat postu: |
|
|
Tak trzeba będzie zrobic bo podrobki nie wskazane,
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|